Zöldbabos árpagyöngysaláta

Zöldbabos árpagyöngysaláta

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 főre:

  • 12 dkg árpagyöngy
  • 20 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is)
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 5 dkg konzerv csemegekukorica
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 1 csokor zellerlevél
  • 5 dkg hántolt, pirított tökmag vagy földimogyoró

Az öntethez:

  • 1 mokkáskanál tengeri só
  • 3 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál olíva olaj
  • őrölt fekete bors

Elkészítés módja:

1. Az árpagyöngyöt egy éjszakára bő hidegvízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, átmossuk, majd bő, enyhén sós vízben, kis lángon puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük. A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, majd ezt is leszűrjük és kihűtjük. A kígyóuborkát, a kicsumázott paprikát kis kockákra vágjuk.
2. Az így előkészített hozzávalókat keverőtálba töltjük, a finomra vágott hagymát, a kukoricát meg a fölaprított zellerlevelet hozzáadjuk, és jól összeforgatjuk.
3. Az öntethez a sót kevés vízben feloldjuk, a mézzel, az ecettel, a borssal jól összekeverjük, végül az olíva olajat is apránként belekeverjük. Az öntetet a salátára öntjük, jól átforgatjuk vele, majd letakarva, hűtőszekrényben, jól behűtjük.

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc + áztatás

Tipp:
Készülhet majonézes vagy joghurtos öntettel is.

Recept: Jenei Tamás szakmai séf ételfejlesztése

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.10.17. 08:00 - 16:00
Győr

Bátor Tábor