Tyúkláb körtehabbal

Tyúkláb körtehabbal

Hozzávalók:

10 főre:

  • 0,5 kg liszt
  • 0,1 kg zsír
  • 2,5 db tojás
  • 0,06 kg cukor
  • 0,225 kg tejföl
  • só, vaníliás cukor
  • sütőpor, rum
  • 0,3 l tejszín
  • 0,8 kg körte
  • 0,02 l Vilmoskörte likőr

Elkészítés módja:

a lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, sütőport, vaníliás cukrot, majd a tojásokat, tejfölt és rugalmas tésztát készítünk. Rövid pihentetés után formázzuk és bő olajban kisütjük.

A körtét pépesítjük, hozzáadjuk a likőrt, majd a felvert, enyhén cukrozott tejszínhabbal összekeverjük.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.10.17. 08:00 - 16:00
Győr

Bátor Tábor