Túrós-baconos pogácsa

Túrós-baconos pogácsa

Hozzávalók:

  • Tehéntúró 0,5 kg
  • Tejföl 0,2 l
  • Tojás 1 db + 1db a kenéshez
  • Tej 0,1 l
  • Élesztő 0,05 kg
  • Liszt 0,6 kg
  • Vaj 0,3 kg
  • Só 0,01 kg
  • Bacon 5 szelet
  • Olaj 0,05 l

Elkészítés módja:

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje.Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük az olvasztott vajjal és a tojással, a tejföllel, sóval és az élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima, lágy tésztát gyúrunk belőle. Nem kell sokáig gyúrni! Körülbelül 20 percig keleszteni hagyjuk, majd jól belisztezett deszkán kinyújtjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk fel és az olajban süssük ki, majd a kinyújtott tésztán elegyengetve és ezt rétesszerűen feltekerve még egy kicsit gyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 1,5 centi vastagra, bekockázzuk a tetejét és kis kávés pohárral vagy normál méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, ezután tepsibe helyezve őket, a tetejüket tojással megkenjük. Előmelegített 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor