Tepsis rakott burgonya lapockával, zöldségekkel

Tepsis rakott burgonya lapockával, zöldségekkel

Hozzávalók:

10 főre

  • Sertéslapocka 1,6 kg
  • Lencse 0,4 kg
  • Sárgarépa 0,5 kg
  • Petrezselyemgyökér 0,15 kg
  • Zeller 0,15 kg
  • Karalábé 0,15 kg
  • Lilahagyma 0,5 kg
  • Burgonya 1 kg
  • Trappista sajt 0,3 kg
  • Tv paprika 0,2 kg
  • Paradicsom 0,2 kg
  • Étolaj 0,1 l
  • Só 0,025 kg
  • Bors 0,005 kg
  • Csont alaplé felöntéshez 0,4 l
  • Újhagyma 1 csomag

Elkészítés módja:

Első lépésként a lencsét beáztatjuk, majd a sertéshúst felcsíkozzuk, és kevés olajon elősütjük, fűszerezzük. A sárgarépát, gyökeret, burgonyát, újhagymát, paprikát és paradicsomot felkarikázzuk, a többi hozzávalót pedig nagyobb kockára vágjuk, és rakott burgonyát készítünk belőle az alábbiak szerint: először az összes lencsét a tepsi aljára rakjuk, majd ezt követik a zöldségek, a maradék hús és a burgonya. Soronként ízesítjük sóval, borssal és felöntjük a csont alaplevével. Letakarjuk alufóliával és addig pároljuk, míg a lencse meg nem puhul. Ezt követően eltávolítjuk a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot és aranybarnára sütjük, majd tálaljuk.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza