Tejfölös, burgonyás halleves

Tejfölös, burgonyás halleves

Hozzávalók:

10 főre

  • Afrikai harcsafilé 1,5 kg
  • Étolaj 0,07 l
  • Só 0,03 kg
  • Bors 0,002 kg
  • Babérlevél 0,001 kg
  • Halászlé alap 0,20 kg
  • Tejföl 0,3 l
  • Liszt 0,05 kg
  • Ecet 0,02 l
  • Sárgarépa 0,20 kg
  • Gyökér 0,20 kg
  • Burgonya 1 kg
  • Vöröshagyma 0,1 kg
  • Erős Pista

Elkészítés módja:

A halászlé alapot elkészítjük. A kockára vágott zöldségeket kevés olajon lepároljuk, hozzáadjuk a burgonyát, az egész vöröshagymát, Erős Pistát, babérlevelet és felöntjük a halászlé alappal. Puhulásig főzzük. Ha a zöldségek megpuhultak, tejfölös habarással sűrítjük, kiforrás után belehelyezzük a haldarabokat és készre főzzük. Ízlés szerint ecettel javíthatunk rajta.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza