Szüreti káposztás egytál

Szüreti káposztás egytál

Hozzávalók:

4 főre

 

  • 70 dkg sertéscomb
  • 1 fej fehér káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dl újbor (fehér)
  • 2 fürt szőlő
  • 1 csokor kapor
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés módja:

a fél karikára szeletelt hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott sertéshúst, és sóval, borssal fűszerezzük. Ha barnára pirult, meglocsoljuk a bor egy részével. Amikor a bor elpárolgott, hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt káposztát, a maradék bort, és időnként megkeverjük, de lefedve pároljuk.

Mielőtt elkészülne, beleszórjuk az összevágott kaprot, majd óvatosan belevegyítjük a kimagozott szőlőszemeket és a tejfölt.
 

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor