Sütőtökös tócsni

Sütőtökös tócsni

Hozzávalók:

4 főre

  • 25-25 dkg lisztes fajtájú burgonya és sütőtök (tisztítva mérve)
  • 2-3 újhagyma vagy metélőhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • kb. 2 ek. finomliszt
  • 2 tojás
  • só, őrölt fekete bors, késhegynyi reszelt szerecsendió
  • a sütéshez 3-4 ek. napraforgó olaj
     

Elkészítés módja:

A burgonyát és a sütőtököt megtisztítjuk, és lereszeljük tökgyalun. Az újhagymát (metélőhagymát) megtisztítjuk és zöldjével együtt finomra vágjuk, az előzőekhez adjuk a finomra vágott petrezselyemmel együtt.

A liszttel meg a tojásokkal összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a zöldséges masszából féltenyérnyi kis lepényeket sütünk.

Minden lepénykéhez kb. 2 evőkanálnyi masszát rakunk az olajra, kanálháttal félujjnyi vastagra ellapítjuk. Oldalanként 4-5 percig sütjük. Papírkendőre szedjük.
 

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor