Sütőtökös-sonkás penne

Sütőtökös-sonkás penne

Hozzávalók:

10 főre

  • penne 600 g
  • olívaolaj 100 ml
  • vöröshagyma 200 g
  • gépsonka 500 g
  • sütőtök 1200 g
  • fokhagyma 5 gerezd
  • tömlős krémsajt 500 g
  • zöldpaprika 250 g
  • paradicsom 100 g
  • só, őrölt bors, kakukkfű, rozmaring, kurkuma, gyömbér

 

Elkészítés módja:

olajban aranysárgára pirítjuk a tisztított, finomra vágott vöröshagymát és a felkockázott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát és a tisztított, durvára reszelt, nyers sütőtököt, ezután rövid ideig együtt pirítjuk tovább. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a hámozott, kockázott paradicsomot, majd ízesítés után puhára pároljuk. Zsírjára pirítás után belekeverjük a sajtot és a főtt tésztát.

Tipp:

Tálaláskor díszíthetjük friss, finomra vágott koriander- vagy petrezselyemlevéllel.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor