Sütőtökös-sonkás penne

Hozzávalók:
10 főre
- penne 600 g
- olívaolaj 100 ml
- vöröshagyma 200 g
- gépsonka 500 g
- sütőtök 1200 g
- fokhagyma 5 gerezd
- tömlős krémsajt 500 g
- zöldpaprika 250 g
- paradicsom 100 g
- só, őrölt bors, kakukkfű, rozmaring, kurkuma, gyömbér
Elkészítés módja:
olajban aranysárgára pirítjuk a tisztított, finomra vágott vöröshagymát és a felkockázott zöldpaprikát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát és a tisztított, durvára reszelt, nyers sütőtököt, ezután rövid ideig együtt pirítjuk tovább. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a hámozott, kockázott paradicsomot, majd ízesítés után puhára pároljuk. Zsírjára pirítás után belekeverjük a sajtot és a főtt tésztát.
Tipp:
Tálaláskor díszíthetjük friss, finomra vágott koriander- vagy petrezselyemlevéllel.