Sütőtökös nudli

Sütőtökös nudli

Hozzávalók:

10 főre

  • nudli vagy gnocchi 2 kg
  • sült tök 1 kg
  • virsli (sonka, debreceni) 0,60 kg
  • olaj (olíva) 0,05 l
  • vöröshagyma 0,20 kg
  • főzőtejszín 0,40 l
  • só, őrölt bors, rozmaring, gyömbér

 

 

Elkészítés módja:

olajban aranysárgára pirítjuk a tisztított, finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit (kolbászt vagy darált sonkát) és rövid ideig együtt pirítjuk tovább. Belekeverjük a sütőtökpürét, ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és rövid ideig, lassan főzzük. Végül beleforgatjuk a sós vízben kifőtt nudlit (gnocchit).

Tipp:

Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét reszelt sajttal.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.10.17. 08:00 - 16:00
Győr

Bátor Tábor