Sütőtök chutney - édesem, légy pikáns!

Sütőtök chutney - édesem, légy pikáns!

Hozzávalók:

  • 2 kg sütőtök
  • 0,2 kg vöröshagyma
  • 0,1 kg fokhagyma
  • 0,1 kg cukor
  • 0,1 l balzsamecet
  • 0,5 l fehérbor
  • 0,1 kg mazsola
  • 1 db gyömbér (friss)
  • 0,03 kg cayenne bors
  • 0,1 kg Erős Pista (vagy chili)
  • 0,01 kg szerecsendió
  • 0,01 kg szegfűbors
  • 0,02 kg kakukkfű
  • 0,02 kg fekete bors
  • 0,1 l étolaj

Elkészítés módja:

1. Az étolajban cukrot karamellizálunk, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőben előzőleg megsütött sütőtököt, kockára vágva.

2. Fűszerezzük, hozzáadjuk a mazsolát és az Erős Pistát, a reszelt gyömbért és a balzsamecetet. Legalább 1 órán keresztül főzzük.

3. Kihűtve egészben sült vadhúsokhoz kínálhatjuk, de a sertéssült mellett is megállja a helyét.

 

Recept: tomboross

Következő rendezvényünk

1970.01.01. 01:00

WinMenza