Spárgavariáció chilis-epres hollandi mártással

Spárgavariáció chilis-epres hollandi mártással

Hozzávalók:

  • Fehér szólóspárga 1,20 kg;
  • zöld spárga 0, 40 kg; só, cukor;

Hollandi mártás:

  • tojássárga 4 db;
  • citrom 1 db;
  • fehérbor 0,10 liter;
  • olvasztott vaj 0,25 kg;
  • só;
  • cayenne bors;
  • chili mártás 0,05 l;
  • eper 0,15 kg;

Maracuja joghurt:

  • joghurt 0,25 liter;
  • friss gyömbér 0,15 kg;
  • maracuja 2 db;
  • só;
  • citromlé

Elkészítés módja:

A főzés előtt, a chilit és a kis kockára összevágott epret összekeverjük, 1 -2 órára a hűtőbe tesszük. A fehér és a zöld spárgát a tisztítjuk, előkészítjük és megfőzzük. A hollandi mártáshoz, vajat olvasztjuk, a tojássárgákat, a citromlével és a fehérborral, fém keverőtálban habosra keverjük. Forró vízfürdőbe tesszük, a nem túl forró vajat lassan, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk, ha besűrűsödött, lehúzzuk a tűzhelyről és melegre tesszük. Hozzákeverjük az epres-chilit, botmixerrel felhabosítjuk. A maracuja joghurthoz az maracuját kivájjuk, citromlével, frissen reszelt gyömbérrel összekeverjük, majd joghurthoz keverjük, sózzuk, borsozzuk borsdarálóból.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor