Sárga túró

Sárga túró

Hozzávalók:

  • 2 l tej
  • 20 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola (elhagyható)
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,1 kg konyhasó
  • 1 gézdarab vagy konyharuha

Elkészítés módja:

a tejet feltesszük melegedni kevés sóval, cukorral, mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A tojásokat felütjük és a sárgájukat "kiszúrjuk", majd éppen csak annyira keverjük össze, hogy az egy kicsit kifakadjon, majd hozzáöntjük a tejhez és nagyon lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy szép mozaikos legyen, addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik a tetején. Ekkor beleszedem egy gézdarabbal vagy konyharuhával bélelt szűrőbe és pár órára hűvös helyre akasztva kicsepegtetem belőle az összes tejsavót. Miután lecsepegett, hűtőbe teszem tálalásig.

Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, a kolbász és kalács mellé.

Tipp:

A recept 10 főre van kiszabva.

 

Forrás: Mák Erzsébet dietetikus (Élelmezés 2013. 03. A tojásból sohasem elég)

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza