Samosa (tésztabatyu) főtt tojással

Samosa (tésztabatyu) főtt tojással

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 0,75 kg finomliszt
  • 0,10 l étolaj
  • 0,45 l víz

 

A töltelékhez:

  • 0,60 kg burgonya
  • 0,50 kg vöröshagyma
  • 0,15 kg fokhagyma
  • 0,30 kg alma
  • 0,20 kg zöldborsó
  • 0,50 l tej
  • 12 db főtt, kemény tojás
  • 0,05 kg Erős Pista
  • currypor, gyömbér, őrölt koriander

 

Elkészítés módja:

a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőle, majd étolajjal lekenve, letakarva fél órát pihentetjük. A burgonyát héjában megfőzzük. A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajban pirítjuk, sárga curryvel megszórjuk, elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, zsírjára visszapirítjuk, beletesszük az almát és a zöldborsót, összepároljuk. Ha szükséges, kevés tejjel felöntjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott főtt tojást és a burgonyát. Sűrű, nem folyós tölteléknek kell lennie.

A tésztagolyókat kinyújtjuk vékonyra, 8–10 cm átmérőjűre. A széleit vízzel lekenjük, batyut formázunk belőle, a töltelékkel megtöltjük, lezárjuk, bő olajban sütjük ki. Lecsöpögtetjük, szalvétával itatjuk fel. Mártásként gyömbéres-fokhagymás, citromos joghurtot kínálhatunk.

Tipp:

Jól előkészíthető étel, kisütés előtt mélyhűtőben is tudjuk tárolni.

 

Forrás: tomboross (Élelmezés, 2013.03. Tojásételek)

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza