Rozmaringos padlizsánragu

Rozmaringos padlizsánragu

Hozzávalók:

A ragu alapanyagai 10 adagra:

  • 0,20 kg olaj  
  • 0,40 kg sárgarépa 
  • 0,40 kg zellerszár 
  • 0,20 kg vöröshagyma 
  • 0,80 kg padlizsán 
  • 1,00 kg paradicsompaprika
  • 2 cs. petrezselyemzöld
  • 0,10 kg szezámmag 
  • fokhagyma, só, rozmaring, citromlé

Elkészítés módja:

A sárgarépát fél karikára, a zellerszárat, a vöröshagymát és a paprikát nagyobb kockákra, a padlizsánt csíkokra vágjuk, A fokhagymát összezúzzuk, a petrezselyemzöldet pedig finomra vágjuk. A szezámmagot sütőben megpirítjuk.
Az olajon 2-3 percig pároljuk a sárgarépát és zellerszárat, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a padlizsánt. Sóval, őrölt rozmaringgal ízesítjük, összerázzuk, és átpároljuk. Végül hozzáadjuk a paradicsompaprikát, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Készre pároljuk, utánízesítjük, megszórjuk a pirított szezámmaggal, ízlés szerint citromlével ízesíthetjük.
Ezt az alap ragut többféleképpen felhasználhatjuk. Adhatunk hozzá grillezett sajtszeleteket, vagy bekeverhetjük rizottónak. Esetleg paradicsom hozzáadásával készíthetünk belőle szaftosabb ragut, mely adható tarhonyához, vagy tészták kiegészítője lehet. Ha szendvicsbe szánjuk, a zöldségeket vágjuk apróbbra, így könnyebb lesz vele dolgozni.
 

Recept: Magda Zoltán  Fotó: Kozár Edit

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza