Rakott tészta spárgával

Rakott tészta spárgával

Hozzávalók:

  • Farfalle vagy szarvacska tészta 1,20 kg;
  • vöröshagyma 0,70 kg;
  • fehér borecet, 0,07 l;
  • sűrű besamel (10 adag);
  • spárga (zöld vagy fehér) 1,20 kg;
  • szerecsendió 0,01 kg;
  • cayenne bors 0,01 kg;
  • só,
  • bors

Elkészítés módja:

A spárgát megtisztítjuk, előkészítjük, majd sós, édeskés vízben megfőzzük. A fennmaradó spárgaléből, remek spárgakrém-levest lehet készíteni, pirított zsemlekockával, így, már nem is olyan drága. Sűrű besamelt készítünk, sóval, szerecsendióval ízesítjük. A finomra vágott vöröshagymát margarinban üvegesre pároljuk, kevés fehérborecettel felöntjük, beforraljuk, majd a besamelmártáshoz szűrjük. A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, de nem mossuk le, összekeverjük a besamellel és a darabolt spárgával. Tepsit kivajazzuk, zsemlemorzsával beszórjuk, beleöntjük a keveréket, a tetejét kereszt alakban ketchuppel díszítjük. Sütőben 160 C° készre sütjük. Egyszerű vegetáriánus étel. Ha húsosan akarjuk elkészíteni, akkor bolognai raguval rétegezzük, és a tetejére sajtot szórunk.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza