Rakott sárgarépa

Rakott sárgarépa

Hozzávalók:

  • 2500 g sárgarépa
  • 800 g sertéslapocka
  • 80 g étolaj
  • 200 g rizs
  • 300 ml tejföl
  • 100 g vöröshagyma
  • 10 g fűszerpaprika
  • borsikafű, kakukkfű, konyhasó

Elkészítés módja:

A megtisztított, közepes vastagságúra szeletelt sárgarépát gőzben vagy meleg sós vízben majdnem puhára főzzük. Leszűrve, felét zsiradékkal kikent tepsibe terítjük. Rásimítjuk a párolt rizzsel összekevert, darált húsból készült, sűrű párolólevű pörköltet, majd befedjük a sárgarépa másik felével. A tetejét tejföllel meglocsolva, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben készre sütjük.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor