Rakott kelbimbó villámgyorsan

Rakott kelbimbó villámgyorsan

Hozzávalók:

  • 1,40 kg kelbimbó
  • 8 db tojás
  • 0,40 l tejföl
  • 0,10 kg fokhagyma
  • 0,10 kg vaj
  • 0,20 kg zsemlemorzsa
  • 0,20 kg reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés módja:

A kelbimbót sós vízben megfőzzük, jeges vízben kihűtjük. A kivajazott sütőedényt zsemlemorzsával megszórjuk, beletesszük a lecsöpögtetett kelbimbót. A tejfölt a tojássárgájával összeturmixoljuk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A szerecsendióval azért óvatosan bánjunk, mert ehetetlenné teheti az ételt! Reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk, sütőben 160 fokon készre sütjük.

Recept: Tomboross

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza