Pulykaszelet bormártással

Pulykaszelet bormártással

Hozzávalók:

4 adaghoz

  • 4 szelet pulykamell filé (egyenként kb. 15 dkg)
  • 2 evőkanál sima liszt
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg friss gomba, felszeletelve
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl csirkealaplé
  • 1 dl fűszeres száraz fehérbor (gyermekélelmezésben szőlőlé)
  • 1 kiskanál citromlé

Elkészítés módja:

A hússzeleteket, húsklopfolóval, 1 cm vékony szeletekre lapítjuk. A lisztet sóval és fekete borssal egy nagy, visszazárható műanyag zacskóba szórjuk. Beletesszük a pulykaszeleteket, és összerázzuk, hogy mindenhol egyenletesen rájuk tapadjon a liszt.

A hússzeleteket egy nagy, teflonbevonatú serpenyőben, közepes hőfokon oldalanként 7-8 percig pirítjuk az olajon, vagy amíg a hús átlátszó levet nem ereszt, amikor megszúrjuk. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.

Ugyanebben a serpenyőben kb. 5 perc alatt megpirítjuk a gombát a vajon. Beleöntjük az alaplevet és a bort. Közepes hőfokon 12-15 percig főzzük, vagy amíg a folyadék a felére besűrűsödik. Belekeverjük a citromlevet és ízesítjük sóval, borssal. A pulykára öntve tálaljuk.

Tipp:

ELŐKÉSZÍTÉS: 10 perc FŐZÉS: 40 perc

Ez a recept eredetileg marhahússal készült, de pulykával is nagyon finom. Gyorsan elkészül, de a gazdagon ízesített mártás miatt úgy tűnik, mintha egész nap a konyhában tüsténkedtünk volna. Még különlegesebb lesz, ha héjában sült édesburgonyával (csicsókával) és párolt zöldségekkel tálaljuk.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza