Provanszi gombaleves

Provanszi gombaleves

Hozzávalók:

10 személyre

  • 400 g gomba
  • 100 g étolaj
  • 200 ml tejszín
  • 50 g liszt
  • 2000 ml csontlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom

 

Elkészítés módja:

A megtisztított, feldarabolt gombát olajon megpároljuk, megszórjuk liszttel és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a fűszereket és a sót, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Amikor összemelegedtek, felöntjük tejszínnel és csomómentesre keverjük. Hozzátöltjük az adagszámnak megfelelő mennyiségű csontlevet és egyszer óvatosan összeforraljuk. Ügyeljünk arra, hogy a tejszín ne csapódjon ki!

Tipp:

Petrezselyemmel vagy citromkarikával tálaljuk.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza