Mézes-diós kacsacomb

Mézes-diós kacsacomb

Hozzávalók:

4 főre: 

  • 4-8 db kacsacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. méz
  • 6 dkg zúzott dió
  • durvabors

Körethez

  • 8 szem burgonya
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. durvára vágott snidling

Hagymákhoz

  • 2 kisebb fej lilahagyma
  • 4 szál zöldhagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili paprika
  • 4 db kisebb kápia paprika

Elkészítés módja:

a kacsacombokat megtisztítjuk, megmossuk, majd leszárítjuk. Tepsibe szeleteljük a megtisztított hagymát, fokhagymát és a sóval, borssal bedörzsölt combokat ráhelyezzük. Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva 160 °C-os előmelegített sütőbe tesszük. Gyakran locsoljuk saját levével, ha kell, pótoljuk az elpárolgott vizet. Amikor a hús megpuhult, levesszük róla a fóliát, megkenjük a mézzel, dióval, megszórjuk és felpirítjuk.

A megtisztított hagymákat daraboljuk és a kimagozott, vékonyra metélt chili paprikával együtt a kacsacomb mellé tesszük. 30 percen át az egészet összesütjük. A paprikákat száraz serpenyőben megsütjük. Tálaláskor tányérra tesszük a burgonyát, mellé a sült paprikát. Kiszedjük a hagymákat szafttal együtt és ráfektetjük a combokat.
 

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza