Mentás, tejszínes zöldborsó krémleves

Mentás, tejszínes zöldborsó krémleves

Hozzávalók:

10 főre

  • Zöldborsó 1,50 kg
  • Vaj 0,12 kg
  • Só 0,01 kg
  • Cukor 0,05 kg
  • Zöldségleves 1 l
  • Tejszín 0,3 l
  • Keményítő 0,02 kg
  • Friss mentalevél

Elkészítés módja:

A zöldborsót vajon só és cukor hozzáadásával megpároljuk, majd zöldség alaplével felöntve készre főzzük. A levesből a borsó 1/3 részét szűrő segítségével kivesszük és félretesszük tálalásig. A megmaradt levest turmixban vagy botmixer segítségével krémesítjük. Ezután sűrítjük keményítővel és dúsítjuk tejszínnel. Utolsó lépésként hozzáadjuk a vágott mentaleveleket. Tálaláskor visszatesszük az egészben hagyott borsószemeket és ezzel együtt tálaljuk.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor