Mediterrán sült hal

Mediterrán sült hal

Hozzávalók:

Mennyiség: 4 adag

  •  60 dkg tengeri halfilé, vagy busafilé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 15 cm-es darab vékonyan felkarikázott póréhagyma (csak a fehér része)
  • 2 db paradicsom, felszeletelve
  • 3 evőkanál felszeletelt, érett olajbogyó, lecsepegtetve
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 12 db friss bazsalikomlevél
  • 1 közepes méretű citrom
  • őrölt fekete bors
  • 4 friss rozmaringágacska
  • 1 kiskanál só

Elkészítés módja:

A póréhagymát és a fokhagymát egy teflonbevonatú serpenyőben megfonnyasztjuk az olajon, és félretesszük. Egy tűzálló edényt kikenünk, vagy szórófejes flakonból bepermetezünk olajjal.

A bazsalikomleveleket a tál alján egymás mellé tesszük, és rájuk helyezzük a halszeleteket. Megsózzuk, majd rájuk terítjük a póréhagymás-fokhagymás keveréket. A paradicsomot és az olajbogyót a halra tesszük. A citrom felét vékonyan felkarikázzuk, és a tálba tesszük, a másik felét a zöldségekkel lerakott halszeletekre facsarjuk. Megborsozzuk.

Alufóliával letakarjuk, és 220 °C-on 15-20 percig sütjük, amíg a hal húsa omlósra sül. Rozmaring-ágacskákkal díszítjük.

Tipp:

ELKÉSZÍTÉS: 30 perc

A zöldfűszeres sült hal ínycsiklandó illata előbb-utóbb a konyhába csalogatja a vendégeket. Ha kevés az időnk, a friss hozzávalók helyett szárított zöldfűszerekkel és felkockázott konzervparadicsommal is elkészíthetjük.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor