Marcipános répamuffin

Marcipános répamuffin

Hozzávalók:

12 darabhoz

  • 1 db citrom
  • 25 dkg sárgarépa
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 17,5 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg darált mogyoró
  • 1 cs. sütőpor
  • 5 ek tej
  • 17,5 dkg porcukor
  • 5 ek citromlé
  • 1 cs. színes tojáscukor
  • egy csipet só
  • 12 db muffinpapír

Elkészítés módja:

a citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és meglocsoljuk vele a durvára reszelt sárgarépát. Robotgéppel krémesre keverjük a marcipánmasszát a vajjal, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, a lisztet, a mogyorót és a sütőport, majd összedolgozzuk a sárgarépával. A muffinformákat megtöltjük a tésztával és 175 Celsius fokon 25–30 percig sütjük. A mázhoz 15 dkg porcukrot kikeverünk 3 evőkanál citromlével. A kihűlt muffinokat lekenjük a mázzal és száradni hagyjuk. A színes cukortojásokkal díszítjük a tetejét.

Tipp:

Forrás: Pálháziné Sármány Csilla, ÉLOSZ elnök (Élelmezés, 2013.03. Élosz-hírek)

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza