Körtés currys sütőtök

Körtés currys sütőtök

Hozzávalók:

A mártás alapanyagai 10 adagra:

  • 0,05 kg vaj
  • 0,02 kg gyömbér (friss)
  • 0,85 kg sütőtök
  • 0,60 kg körte
  • 0,01 kg koriander
  • 0,015 kg curry (thai zöld curry)
  • 0,50 l narancslé

 

Elkészítés módja:

A körtét megmossuk, vékony cikkekre vágjuk és kevés narancslével meglocsoljuk. A sütőtököt megmossuk és meghámozzuk, majd a vastagabb sajtreszelőn lereszeljük. A karikákra vágott gyömbért kissé megpirítjuk a vajon, majd átforgatjuk rajta a sütőtököt. Sóval, őrölt korianderrel és curryvel ízesítjük. Egy percit együtt pároljuk a fűszereket a sütőtökkel. Hozzákeverjük a körtéket és ha szükséges, utánízesítjük.

Recept: Magda Zoltán

Fotó: Puyau Karina

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza