Kapros-sárgarépás cukkinifőzelék

Kapros-sárgarépás cukkinifőzelék

Hozzávalók:

Mennyiség: 10 adag

  • 1,40 l zöldség alaplé
  • 0,20 kg vaj
  • 0,80 kg sárgarépa
  • 1,70 kg cukkini
  • 0,10 kg sárgaborsó liszt
  • 1 csokor kapor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Cayenne – bors, só

Elkészítés módja:

Zöldség alaplét készítünk. Vajon átpároljuk a karikákra vágott sárgarépát, 2 perc után hozzáadjuk a 3 mm-es karikákra – nagyobb példányok esetén fél-, vagy negyed karikákra – vágott cukkínit. Pár perc után fölengedjük az alaplével, és cayenne-borssal fűszerezzük.

Mivel a megszokott erős paprikánknál erősebb, csípősebb ízű, ezért csak óvatosan adagolva, keveset használjunk belőle!

A tejfölt simára keverjük a sárgaborsó liszttel, és besűrítjük vele a főzeléket. Finomra vágott kaporral, ízlés szerint zúzott fokhagymával ízesítjük. Készre forraljuk. Tálaláskor friss kaporlevéllel díszíthetjük.

 

Recept: Magda Zoltán  Fotó: Puyau Karina

Következő rendezvényünk

1970.01.01. 01:00

Bátor Tábor