Káposztás csirkeragu, bulgurral

Káposztás csirkeragu, bulgurral

Hozzávalók:

10 főre

  • Csirkemell filé 1,6 kg
  • Lilahagyma szeteletelve 0,3 kg
  • Káposzta szeletelve 0,8 kg
  • Paradicsomkocka 0,3 kg
  • Kaliforniai paprika kocka 0,2 kg
  • Csirke alaplé 0,5 l
  • Újhagyma zöldjével együtt felkarikázva
  • 4 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 teáskanál gyömbér reszelve
  • 1 csipet fűszerpaprika
  • 1 csipet frissen őrölt zöldbors
  • 1 evőkanál pirított szezámmag
  • Kukorica keményítő a sűrítéshez

Elkészítés módja:

Az olajon megpirítjuk a lilahagymát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, fokhagymát, csirkecombot. Ízesíthetjük borssal, sóval, majd zsírjára pirítjuk. Ezután a fokhagymát, az újhagymát, a kaliforniai paprikát beletesszük, átforgatjuk és hozzáadjuk a paradicsomot, valamint a csíkozott káposztát. Ízesítjük reszelt gyömbérrel, felöntjük csirke alaplével és készre pároljuk. Pirított szezámmaggal és bulgurral tálaljuk.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza