Juhtúróval töltött lángos

Juhtúróval töltött lángos

Hozzávalók:

10 darabhoz

  • 40 dkg liszt
  • 1,2 kg főtt burgonya
  • 1,5 dl olaj
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • kevés só

A töltelékhez

  • 25 dkg juhtúró
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor kapor

Elkészítés módja:

a megtisztított, megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és forrón áttörjük.

Az élesztőből kevés cukorral, langyos tejjel és liszttel kovászt készítünk. A liszthez hozzátesszük a burgonyát, a megkelt kovászt beleöntjük, sózzuk és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy kenyértészta keménységű legyen. Jól eldolgozzuk, gyúrjuk, majd liszttel megszórva, tetejét letakarva, langyos helyes kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságra nyújtjuk és tetszés szerinti formára szaggatjuk. Mielőtt a forró zsírba tesszük, két-három helyen késsel bevagdossuk.

Mindkét oldalát pirosra sütjük az olajban. A friss juhtúrót egyenletesen rákenjük a lángosokra, meglocsoljuk 1 dl tejföllel, megszórjuk a finomra vágott kaporral.

A lángosokat félbehajtjuk és kissé összenyomkodjuk.

Tűzálló tálon vagy bevonatos tepsiben 5-10 percre a sütőbe tesszük. Forrón tálaljuk.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.10.17. 08:00 - 16:00
Győr

Bátor Tábor