Jamie Oliver töltött kenyere

Jamie Oliver töltött kenyere

Hozzávalók:

A kenyérhez:

  • 1 kg liszt (0,5 kg teljes kiőrlésű, 0,5 kg fehér liszt)
  • 0,6 l langyos víz
  • 0,003 kg élesző
  • 2 ek cukor
  • kevés só

A töltelékhez:

  • 0,20 kg sonka
  • 5 db főtt tojás

Elkészítés módja:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, megdagasztjuk, majd meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük. Ha megkelt, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket (a sonkát feldarabolva, a tojásokat egészben), meglocsoljuk egy kis olívaolajjal és a két oldalát ráhajtjuk. Így egy hengert kapunk. Ezt rátesszük egy tepsire, általában koszorú alakban fér el. Még 25 percig kelesztjük a meleg sütőben, majd 180 fokon 35 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Ez a tészta egy mediterrán jellegű, laza szerkezetű kenyér, amivel kalóriabevitel-csökkentést tudunk elérni a kalácshoz képest. Nem csak azért, mert a kalóriadús összetevők kimaradnak, hanem azért is, mert sok levegőt tartalmaz, tehát nagy térfogaton kisebb tömegű.

 

Forrás: Balogh Lívia dietetikus (Hagyományos húsvéti ételek, Élelmezés 2013. 03.)

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor