Hideg őszi vegyes gyümölcsleves

Hideg őszi vegyes gyümölcsleves

Hozzávalók:

Hozzávalók 10 adagra:

30 dkg birsalma

30 dkg alma

30 dkg körte

5 dkg kristálycukor

1 db citrom leve és reszelt héja

4 dl édes fehérbor

ánizs, gyömbér, vaníliarúd, citromfű, koriander

Elkészítés módja:

A megházomott gyümölcsök magházát kivágjuk, majd a gyümölcsöket felszeleteljük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A fűszereket fűszerzacskóba/teatojásba tesszük, a citromhéjjal, a cukorral és a borral hozzáadjuk a gyümölcsökhöz, majd puhára főzzük. Amikor puhák, pár darabot kiszedünk és félrerakjuk, a többit a főzőlével együtt összeturmixoljuk. Ízlés szerint citromlével ízesítjük, majd hidegen kínáljuk, a félrerakott gyümölcsdarabokat levesbetétként használjuk fel.

Tápanyag tartalom:

1 főre

E.: 148 kcal

F.: 0,57 g

Zs.: 0,7 g

Szénh.: 17 g

Rost: 5,3 g

Következő rendezvényünk

1970.01.01. 01:00

WinMenza