Házi ketchup

Házi ketchup

Hozzávalók:

10 adag (kb. 1,5 liter)

  • 2 kg paradicsom
  • 0,7 kg alma
  • 0,2 kg zeller
  • 0,1 kg fokhagyma
  • 0,03 kg őrölt koriander
  • 0,2 kg friss gyömbér
  • 0,5 l fehérbor
  • 0,03 kg csillagánizs
  • 0,02 kg szegfűszeg
  • 0,02 kg fehér bors
  • 0,03 kg szegfűbors
  • 0,05 kg bazsalikom
  • 0,03 kg oregánó
  • 4 db babérlevél
  • 0,1 l olívaolaj (vagy étolaj)
  • cukor

Elkészítés módja:

1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, majd a zellerrel és a fokhagymával együtt kevés olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a többi fűszert, a fehérbort, majd a hámozott, darabolt paradicsomot. Körülbelül egy órán keresztül forraljuk, ha szükséges, vízzel lehet hígítani.

3. A cukrot csak a legvégén adjuk hozzá, szándékosan nem írtam mennyiséget, mert a paradicsom és az alma érettségétől, ízétől függően állítjuk be (saját ízlésünk szerint) az édeskés ízvilágot.

4. A babérlevelet kihalásszuk, majd a kész masszát paradicsompasszírozón átengedjük. Legalább egy napig állni hagyjuk.

Forrás: tomboross

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza