Gesztenyés pulykatekercs

Gesztenyés pulykatekercs

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell egészben
  • 40 dkg gesztenye
  • 10 dkg sonka vékony szeletekben
  • 15 dkg fehér sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • kevés bor

                 

Elkészítés módja:

A gesztenyét bemetsszük és lyukacsos serpenyőben addig pirítjuk, amíg a héja kissé meg nem feketedik. Ezután meghámozzuk, két részre osztjuk és az egyik felét félretesszük.

A húst kiklopfoljuk, ráfektetjük a sonkát és a vékonyan felszeletelt sajtot, végül jöhet a gesztenye is. A hússzeleteket ezután feltekerjük, a hengereket zsineggel rögzítjük.

Egy tűzálló tálban felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a babérlevelet és a feldarabolt fokhagymát, majd egyenletesen megpirítjuk benne a pulykatekercseket. Amikor mindenhol szép barna a hús, az egészet meglocsoljuk a fehérborral, sóval, borssal ízesítjük, majd 50 percre 160 fokos sütőbe toljuk a tálat. A sültet időnként meglocsoljuk, majd a sütési idő leteltével a hús köré szórjuk a maradék gesztenyét is. Aztán még legalább tíz percre visszatoljuk az ételt a sütőbe. Az elkészült pecsenyét szeletelve, a sült gesztenyével körítve tálaljuk.

Recept: Mészáros Tibor (Schnitta- és WACS-díjas éttermi mester)

Következő rendezvényünk

1970.01.01. 01:00

WinMenza