Gesztenyés almatorta

Gesztenyés almatorta

Hozzávalók:

  • 1 kerek piskótatorta
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek baracklekvár
  • 1 citrom leve
  • szegfűszeg, fahéj

 

Elkészítés módja:

Az almát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk és citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük és lehűtjük. A pudingport a tejjel, a cukorral, a tojássárgájával összekeverjük és sűrűre főzzük. A piskótalapot sárgabaracklekvárral megkenjük (vékonyan), ráreszeljük a gesztenyemasszát és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, a felolvasztott zselatint, s ráöntjük a torta tetejére. Hűtőszekrényben megdermesztjük.

Recept: Mészáros Tibor (Schnitta- és WACS-díjas éttermi mester)

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza