Gesztenyeleves

Gesztenyeleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg gesztenye
  • 2 nagy sárgarépa
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 l víz
  • 1 ek finomra vágott petrezselyemzöldje
  • fehérrépa
  • kis fej zeller
  • csipet őrölt fekete bors

Elkészítés módja:

A gesztenyéket éles késsel bevágjuk, majd 10 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Leszűrjük és azonnal meghámozzuk. A zöldségeket megmossuk és felaprítjuk. A sárgarépából és a zellerből meghagyunk egy-egy kis darabot: ezt durva lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat megolvasztjuk, 5 percig pároljuk benne a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Kis lángon 40 percig főzzük, míg a gesztenye és a zöldségek megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a petrezselyemzöldjét és azonnal, forrón tálaljuk.

Recept: Mészáros Tibor (Schnitta- és WACS-díjas éttermi mester)

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor