Cseresznyés-túrós rétes

Cseresznyés-túrós rétes

Hozzávalók:

A rétes alapanyagai 10 adagra:

  • 0,40 kg cseresznye  
  • 0,40 l tejföl   
  • 0,40 kg nádcukor  
  • 1 db citromhéj  
  • 0,15 kg vaj   
  • 0,05 kg búzadara  
  • 0,80 kg friss túró  
  • 2 cs. teljes kiőrlésű réteslap
  • koriander /őrölt/

Elkészítés módja:

A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve szárazra törölgetjük, majd kimagozzuk. A tejfölt simára keverjük a nádcukorral, a reszelt citromhéjjal, és egy kevés őrölt korianderrel.
Tiszta konyharuhára helyezzük a réteslapot, majd olvasztott vajjal meglocsoljuk, és kevés búzadarával megszórjuk. A friss túrót rámorzsoljuk az előkészített réteslapra, majd meghintjük a magozott cseresznyével. Ezután óvatosan meglocsolgatjuk az ízesített tejföllel, végül újra megszórjuk egy kevés túróval. Felcsavarjuk, és kivajazott sütőtepsibe helyezzük. Sütése, és tálalása megegyezik a korábban leírtakéval.
Díszítéshez a porcukor mellett reszelt citromhéjat, friss cseresznyét használhatunk.

 

Recept: Magda Zoltán  Fotó: Kozár Edit

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza