Cseresznyés egresleves

Cseresznyés egresleves

Hozzávalók:

A leves alapanyagai 10 adaghoz

  • 0,60 kg egres    
  • 0,60 kg cseresznye   
  • 8 db cseresznyemag  
  • 1 db narancshéj   
  • 2 kk. fahéj    
  • 0,16 kg nádcukor   
  • 0,005 kg só    
  • 0,20 l tejszín/zabtejszín  
  • 0,01 kg rizs-, vagy burgonyaliszt 
  • 0,10 kg tejszínhab   
  • 0,10 kg kesudió   
  • 1 l víz

Elkészítés módja:

A cseresznyéket megmossuk és kimagozzuk. Az egrest megmossuk és leszárazzuk.
A gyümölcsöket a narancshéjjal és kis zacskóba kötött cseresznyemagokkal vízben feltesszük főni. A főzőlevet ízesítjük kevés fahéjjal, csipetnyi sóval, és ízlés szerint cukorral. Forrás után a liszttel simára kevert tejszínnel állandó keverés közben behabarjuk. Amikor ismét fölforrott, lehúzzuk a tűzről. A cseresznyemagokat kivesszük, a levest lehűtve, csészékbe adagolva tálaljuk.

 

Recept: Magda Zoltán  Fotó: Puyau Karina

Következő rendezvényünk

1970.01.01. 01:00

Bátor Tábor