Citrusfélékkel sütött csirkecomb

Citrusfélékkel sütött csirkecomb

Hozzávalók:

Mennyiség: 4 adag

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 2 evőkanál friss bazsalikomlevél (vagy 1 kiskanál szárított)
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 gerezd fokhagyma, félbevágva
  • 1/2 kiskanál só
  • fél citrom, vékonyan felkarikázva
  • fél narancs, vékonyan felkarikázva
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál víz
  • 2,5 dl 100 %-os narancslé
  • 1 kiskanál reszelt narancshéj
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • őrölt fekete bors

Elkészítés módja:

Kezünkkel óvatosan fellazítjuk a csirkecombokon a bőrt. A petrezselymet, a bazsalikomot, a vajat, a fokhagymát meg a sót botmixerrel, vagy turmixxal simára keverjük.

A petrezselymes keveréket a csirke bőre alá kenjük, a citrom- és a narancskarikákat a zöldfűszeres pépre helyezzük. A bőrt hústűvel vagy fogpiszkálóval a hús alsó feléhez tűzzük.

Az előkészített combokat sütőzacskóba tesszük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 1 óra alatt megsütjük.

A sütés közben keletkezett pecsenyelevet egy mérőcsészébe öntjük, és leszedjük róla a zsírt. A kukoricakeményítőt a vízzel egy lábasban simára keverjük. Hozzáadjuk a narancslevet, a narancs- meg a citromhéjat, a borsot, meg a zsírtalanított pecsenyelevet, és 2 percig főzve kevergetés közben besűrítjük.

A csirke bőrét a narancs- meg a citromkarikákkal együtt kidobjuk. A zöldfűszeres mázat leszedjük, és a pecsenyeléhez keverjük.

Tipp:

ELŐKÉSZÍTÉS: 10 perc SÜTÉS: 1 óra + pihentetés

Akár egy ünnepi vacsora fénypontja is lehet ez a fogás, amelyet pikáns, zöldfűszeres-citrus ízű pecsenyelével tálalunk.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

Bátor Tábor