Borsos harcsafilé bazsalikomos, gombás lecsóval

Borsos harcsafilé bazsalikomos, gombás lecsóval

Hozzávalók:

4 főre

  • 4 szelet harcsafilé
  • 1 citrom
  • 1 tk. színes bors

A lecsóhoz

  • 20 dkg erdei gomba
  • 1-1 zöld, sárga és piros húsú paprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 3 szál friss bazsalikom
  • pirospaprika

 

Elkészítés módja:

felhevített olajon megfuttatjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával. Rátesszük az egyenletes darabokra vágott paprikákat, gombát és paradicsomot. Finomra vágott bazsalikommal és kevés sóval ízesítve készre pároljuk.

Közben a durvára tört színes borssal, sóval és citromlével bedörzsölt harcsafiléket forró olajon ropogósra sütjük.

Tálaláskor a harcsafiléket körülöntjük a bazsalikomos, gombás lecsóval, és tetszőleges körettel kínáljuk.

 

Következő rendezvényünk

1970.01.01. 01:00

Bátor Tábor