Böjti káposzta

Böjti káposzta

Hozzávalók:

4 főre

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 fej fehér káposzta
  • 25 dkg kukoricadara
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor vagy petrezselyem
  • 1 alma vagy birsalma
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 kiskanál leves ízesítő por
  • 1 kiskanál törött bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-1 db trikolor paprika
  • 0,02 dkg paradicsompüré

Elkészítés módja:

a vöröshagymát olajon megpirítjuk a gombával, valamint a trikolor paprikával. A darával összekeverve pároljuk, közben fűszerezzük.

Kihűlés után az abált káposzta leveleket megtöltjük. A savanyú káposztát, a töltött káposztát, valamint az almát rétegezzük. A paradicsompürével gazdagított húsleves alappal felöntjük, majd kis lángon puhára főzzük.

Mikor puha a töltelék, kapros tejföllel dúsítjuk.

Következő rendezvényünk

1970.01.01. 01:00

WinMenza