Babos lecsó csülökkel

Babos lecsó csülökkel

Hozzávalók:

10 főre

  • Füstölt csülök 1,70 kg
  • Étolaj 1,5 l
  • Só 0,03 kg
  • Bors 0,01 kg
  • Fűszerpaprika 0,02 kg
  • Tarkabab 0,60 kg
  • Vöröshagyma 1 kg
  • Tv paprika 1,50 kg
  • Paradicsom 2 kg

Elkészítés módja:

A csülköt főzés előtt jól kiáztatjuk, hideg vízben feltesszük főzni. Amikor puhára főtt, elkészült, a csülköt tálalásig félrerakjuk. A főzőlé egy részének felhasználásával a beáztatott tarkababot készre főzzük. A lecsóhoz a szeletelt hagymát kevés olajon lefonnyasztjuk, hozzátesszük a nagyobb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és ha levet engedett, hozzárakjuk a fűszerpaprikát és a főtt babot, majd összepároljuk. Szeletelt csülökkel tálaljuk.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza