Almapüréleves vörösboros golyókkal

Almapüréleves vörösboros golyókkal

Hozzávalók:

4 főre:

  • 8 db (1,2 kg) alma
  • 3 dl tejszín
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 dkg só
  • 20 dkg cukor
  • 1 dkg fahéj
  • 2 dkg szegfűszeg
  • 2 db citrom
  • 15 dkg liszt
  • 2 dkg mazsola

Elkészítés módja:

az alma egy részéből karalábévájóval gömböcskéket vágunk. A maradékból, valamint a tejszínből és fűszerekből gyümölcslevest főzünk, jó pépesre. Az elkészült levest jól lehűtjük. A kivájt almagömböket egy napra vörösborba áztatjuk, majd a leveshez tesszük. Citromkarikával díszítjük.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Regionális Fóruma

2017.09.19. 08:00 - 16:00
Békéscsaba

WinMenza