TOP50 menzaétel

TOP50 menzaétel

„AZ ÉV KÖZÉTKEZTETŐJE 2016” címet a HPM PLUSZ KFT. nyerte el!

Általános- és középiskolás diákok szavazatai döntötték el, melyek Magyarország legfinomabb menzaételei, és ki a 2016-os év közétkeztetője.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) „Élj könnyebben!” egészségnevelő kampánya keretében játékot indított. A gyerekeket arra buzdították, hogy tapasztalataik alapján szavazzanak a legfinomabb menzaételekre és így közvetve azokra a főzőkonyhákra, melyek a kedvenc ételüket elkészítette.

A pályázatban résztvevő gyerekek kétszer 10 élelmezési nap alatt választhatták ki a számukra legízletesebb 2 levest, 2 főételt és 2 desszertet.

Az OGYÉI merokanal.hu honlapon meghirdetett játékában 44 magyarországi település 298 osztályának 7500 tanulója szavazott kedvenc fogására és az azokat elkészítő 41 főzőkonyhára.

A játék tapasztalatai azt mutatják, hogy a fiatalok szívesen kipróbálják az új ízeket, egészségesebb menzaételeket.

Az általános és középiskolás tanulók szavazatai alapján „AZ ÉV KÖZÉTKEZTETŐJE 2016” címet a martonvásári HPM PLUSZ KFT. nyerte el. GRATULÁLUNK!

A pályázatokat támogatta a KÖZSZÖV (Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége), az ÉLOSZ (Élelmezésvezetők Országos Szövetsége) és az MDOSZ (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége) is.

A játékról és a sajtótájékozatóról további részleteket olvashatnak az Élelmezés áprilisi számában.

 

2017. március 9.

Következő rendezvényünk

Bátor Tábor