Szeptemberi lapszámunk

Szeptemberi lapszámunk

Megjelent az Élelmezés legújabb száma

A tartalomból:

Már elolvashatják az Élelmezésvezetők XVI. Országos Fórumának tervezett előadás témáit. A 2 napos fórum ezúttal is Budapesten lesz novemberben. Előtte azonban még szeretettel várunk minden érdeklődőt a soron következő októberi rendezvényeinkre Debrecenben, illetve Szegeden.

Idén október 16-18. között rendezik meg a HOVENTA-t. Az első napon várunk minden érdeklődőt az Élelmezésvezetők Konferenciájára, amelynek fő témája: Hagyományőrző ünnepek a közétkeztetésben. További részletek az újságban.

Senki ne becsülje alá a mártások jelentőségét a főzésben! Mit érdemes tudni róluk? Cikkünkben fontos információkat talál a sűrítési technikákról, a meleg alapmártásokról, s azt is megtudhatja, hogyan kell elkészíteni a Mustáros hagymamártást és a Kéksajtmártást.

Érdemes tisztában lenni a közalkalmazott jogviszony megszűnésének és megszüntetésének jogi hátterével. Jogászunk írása segít a szabályok értelmezésében.

A vegetarianizmusról számos tévhit kering a köztudatban. Dietetikusunk nem pusztán ismerteti e táplálkozási mód főbb jellemzőit, de azt is elemzi, hogy mi szól mellette, illetve ellene, s mire érdemes odafigyelnie annak, aki ezt az utat választja - legyen szó szemi-vegetáriánusról, ovo-lakto vegetáriánusról, lakto vegetáriánusról vagy vegán étrendű emberről...

Az egyik legsúlyosabb táplálkozási zavar az anorexia. Hogyan ismerhető fel? Melyek a legjellemzőbb tünetei? Hogyan előzhető meg, s hogyan kezelhető, ha valaki ebben a betegségben szenved? A válaszokat keresse az újságban!

Mit takar a szakmai séf kifejezés? Mit tehet egy szakmai séf a közétkeztetés érdekében? Olvassa el Jenei Tamással készített interjúnkat!

Diétákat elemző sorozatunkban megismerheti az Északi diéta mibenlétét, s azt is megtudhatja, melyek ezen diéta előnyei, hátrányai. A cikkünk mellett egy háromnapos mintaétrendet is talál.

Gyulladáscsökkentés, fertőtlenítés, méregtelenítés, immunrendszer-erősítés, sejtnövekedés-serkentés - mi az, ami mindezt tudja? Az Aloe Vera. Az alternatív gyógyászat csodaszerét érdemes alaposan megismerni az ősz kezdetén.

Milyen lelki tényezők állhatnak a szív- és érrendszeri, illetve a bélrendszeri problémák, valamint az allergia, a pajzsmirigy betegség, a depresszió és a pánikbetegség mögött? Miért érdemes változnunk, változtatnunk az életünkön? Kineziológusunk írása mindegyikőnk számára tanulságos lehet.

A tudatos vásárlás egyik összetevője lehet, hogy tisztában vagyunk azzal, mit takarnak az E számok, s főként melyek azok, amelyek káros hatással lehetnek egészségünkre. Összegyűjtöttük őket.

Mintaétrendünket ezúttal olyan élelmezésvezetőknek ajánljuk, akik óvodásokat étkeztetnek.

Reméljük, hogy sikerült felkeltenünk érdeklődését és kíváncsian veszi kézbe  lapunk szeptemberi számát is!

Még nem tartozik előfizetőink közé? Akkor használja ki előfizetői akciónkat, s rendelje meg szaklapunkat, hogy ezentúl minden hónapban házhoz vigye azt Önnek a postás!

Részletek: http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/3-lapszam-ajandekba1/

 

 

 

Gastro Prompt Hungary Kft.

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Fóruma Miskolc

2019.03.20. 08:00 - 16:00

Bátor Tábor