PróbatÉtel

PróbatÉtel

A Felelős Gasztrohős Alapítvány fenntartható étkezéssel foglalkozó csapatépítő kalandpályával rukkolt elő január végén.

A PróbatÉtel névre keresztelt programon keresztül a munkatársak játékos, interaktív formában szerezhetnek információkat a tudatos, környezetbarát étkezéssel kapcsolatban.

A hat állomásos játék során a csoportok megtudhatják, melyik hulladékgyűjtőbe dobják a polisztirolt, a harisnyát vagy a szaloncukor csomagolását. Tesztelhetik, mennyire vannak tisztában azzal, melyik gyümölcsnek, zöldségnek mikor van épp szezonja vagy, hogy léteznek-e magyar “superfood-ok”; a “Zöld sorskeréken” pedig egy-egy környezetbarát étkezéssel kapcsolatos tanácsot pörgethetnek ki, amelyet egy kihívásként a játék után beépíthetnek a mindennapjaikba.

“A munkahelyi közeg mindannyiunk számára fontos, sok időt töltünk napközben kollégáinkkal, sokszor együtt is étkezünk. A Gasztrohősnél gyakran találkozunk olyan visszajelzésekkel, hogy hiába szeretne valaki elindulni a „zöldülés” útján, a környezete (munkatársai, családja) nem támogatja őt ebben. Éppen ezért hoztuk létre PróbatÉtel programunkat: célunk, hogy a fenntartható táplálkozás a kis munkahelyi közösségekben is bekerüljön a napi beszédtémák közé és a közeg támogatóvá váljon. Úgy gondolom, ez a szépen kidolgozott infotainment játék alkalmas arra, hogy elindítsa a közös gondolkodást. Kézzelfogható, egyszerű tippjeinkkel pedig könnyebb a gondolatokat cselekvésre váltani” – mondta Lehel Zsuzsanna, a játékok megalkotásáért felelős Gasztrohős-csapattag.

A kétórás csapatépítő program során egy közös ráhangolódást követően a körülbelül 30 résztvevő kisebb csapatokban járja végig az állomásokat, majd egy közös értékeléssel, igény szerint pedig fenntartható ebéddel zárul a PróbatÉtel.

A PróbatÉtel projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

Bővebb információt a  e-mail címen kaphatnak az érdeklődő cégek.

Forrás:

https://recity.hu/probatetel/?fbclid=IwAR34ZCNHt7JBAlRy4YXVmeZnBFSsEH8nC4fpRshtXB5si_H7Mx9N5MPpAYY

2019. február 5.

Következő rendezvényünk

Bátor Tábor