OKÉS döntősei

OKÉS döntősei

Lehullt a lepel, íme az OKÉS döntősei.

A verseny alapvető célja az ételek modernizálása, az ellátási lánc rövidítése, a fenntartható gasztronómia társadalmi jelentőségének fókuszba állítása. Az idei év mottója is erre a tematikára épül: „Innovatív közétkeztetés a fenntarthatóság jegyében”.

Az egyesület elnöke, Asztalos István megjegyezte:

„Roppant módon örülünk, hogy a versenykiírás realizálásával, ami alatt főként a nyersanyagra fordítható összeg csökkentését értjük, sikerült elérnünk, hogy az eddig elérhetetlennek tűnő kis és közepes nagyságú közétkeztetőket meg tudtuk szólítani. Így a verseny ténylegesen verseny lehet, hiszen a nevezők mindegyikét külön-külön cég delegálja. Ezen felül külön öröm, hogy ténylegesen, a közétkeztetésben elterjeszthető receptúrák születtek.”

 

A beérkezett pályamunkákat egy hét tagú zsűri értékelte, a döntőbe jutott menüsorok a következők:

1 . csapat menüsora

  • Citromkrém leves szaggatott palacsinta tésztával
  • Zöldséges kölessel töltött csirkecomb céklatócsnival
  • „Bereg kincsei” -Mézes szilvalekváros dióval töltött alma karamell öntettel

2 . csapat menüsora

  • Joghurtos Eperkrémleves
  • Töltött csirkecomb zöldségágyon hercegnő burgonyával
  • Túrós kölesmálé sárgabaracklekvárral

3 . csapat menüsora

  • Hideg zöldséges köles saláta feta sajttal
  • Spárgával sült csirkecomb, sült burgonya püré ágyon ecetes lilakáposztával
  • Vanília mousse eperrel

4 . csapat menüsora

  • Tejszínes sajtgaluska leves
  • Bőrébe töltött csirkecomb zöldborsó pürével, kétszínű rizzsel, marinált langyos zöldségspagettivel
  • Túrós-barackos kölesmálé

5 . csapat menüsora

  • Kelkáposzta krémleves, fűszeres burgonyagombóccal
  • Csirkecomb rolád parajjal töltve, medvehagyma mártással, puliszka torta brindzával és kápia paprikával
  • Házi rétes köles almás OKÉS

6 . csapat menüsora

  • Csicseriborsó leves, sárgarépa chipsszel
  • Sült paprikakrémmel, zöldhagymával töltött csirkecomb, kakukkfüves, csicsókás tepsisburgonya
  • Almás kölesgolyó, erdeigyümölcs öntettel

7 . csapat menüsora

  • Gyömbéres paszternákkrémleves, sajtos croutonnal
  • Csirkecomb filé corn flakes bundában, steak burgonyával és csereszyne salsával
  • Kölesfelfújt fahéjas szilvalekvár

8 . csapat menüsora

  • Langyos spárga medvehagyma pestoval, füstölt sonkával és pirítóssal
  • Fokhagymás parajjal göngyölt csirkecomb, zöldséges kölesgolyóval és hollandi mártással
  • Túrógombóc erdei gyümölcsraguval

9 . csapat menüsora

  • Köleses sárgaborsókrémleves szárított paradicsommal
  • Ropogós sültcsirkecomb felső francia lecsó körettel
  • Nyárköszöntő tejespite erdei gyümölcsös öntettel

10 . csapat menüsora

  • Zöldség eszencia, brokkoli krémes derelyével
  • Töltött csirkecomb, céklás korianderes köles pudinggal, lilahagyma, koktélparadicsom, morzsa, jus
  • Fehércsokoládés mascarpone felfújt meggyraguval.

11 . csapat menüsora

  • Kukoricakrémleves, parajszirom, Amarant
  • Hajdinával töltött csirkecomb céklás üvegtésztával, zöldségekkel
  • Kölespuding mangóöntettel

12 . csapat menüsora

  • Kapros csicsókakrém leves, alma-chipsel
  • Ropogós csirkecomb, bulgursaláta ágyon
  • Gyümölcsös köleslepény eperdzsemmel

A verseny a döntővel folytatódik, melynek során eldől, hogy ki lesz 2018-ban az „Év közétkeztetője”. A június 16-ai döntőben, mely a Budapesti Gazdasági egyetemen kerül megrendezésre, tizenkét csapat vesz részt.

Forrás: https://oldalasmagazin.hu/lehullt-a-lepel-ime-az-okes-dontosei/

2018. április 19.

Következő rendezvényünk

Országos Fórum

2018.11.14. 08:00 - 16:00

Bátor Tábor