OGYÉI

OGYÉI

Kiadvány

Az OGYÉI 2018 tavaszán és őszén bonyolította le “Egészséges táplálkozást ösztönző iskola” pilotprogramját, 10 általános iskolában, az EMMI támogatásával. Az egyes iskolákban alakuló “menzabizottságok” létrejöttét is elősegítő program célja az iskolai közétkeztetés széleskörű elfogadottságának növelése, a 2015. január 1-jén hatályba lépett közétkeztetési rendelet legfőbb szabályainak pedagógusokkal, szülőkkel, tanulókkal való megismertetése, az egészséges táplálkozás és azt azt támogató iskolai környezet kialakítása iránti igény felkeltése volt.

A program keretében egy szülőknek és pedagógusoknak szóló hiánypótló kiadvány is készült, amely közérthető formában mutatja be az az egészséges táplálkozás pozitív hatásait, az iskolai közétkeztetés rendszerét és magyarázza a közétkeztetési rendelet legfontosabb előírásait.
 
A 2019-2020-as tanév kezdetén az OGYÉI a programban részt vevő iskolák részére a tanulói létszámnak megfelelő példányszámban biztosított összesen 4550 nyomtatott kiadványt. Így országszerte már többezer szülő és pedagógus szerezhetett mélyebb ismereteket az iskolai közétkeztetés igénybevételének előnyeiről és arról, hogyan táplálkozzanak a gyerekek ahhoz, hogy megfelelően fejlődjenek, eredményesek legyenek az iskolában, elkerüljék a betegségeket és hosszú távon is optimális legyen a testsúlyuk.
 
Forrás: 
https://merokanal.hu/hirek/szuloknek-es-pedagogusoknak-szolo-kiadvany-keszult-az-iskolai-kozetkeztetesrol/?fbclid=IwAR26ixphSt3HZPiEUISr4OJYoAfYOktfxwpKt_0KMVRyygzNlsGiGDO1zvM
 
2019. szeptember 23.
Bio-Fungi Kft.

Következő rendezvényünk

Bátor Tábor