A Platform az elmúlt két évben négy munkacsoport keretén belül öt élelmiszeripari alágazatra (tej- és tejtermék, bor és pálinka, zöldség és gyümölcs, hús és hal) dolgozott ki teljes élelmiszerláncot lefedő nyomonkövetési gyakorlati útmutatókat. Az iránymutatások a mindennapi eligazodásban segítik az ipar szereplőit.

 
Megmutatják a lehetőségeket és a lépéseket, hogy a „kockásfüzet”-alapú nyomonkövetési rendszertől eljussanak a fejlett, szabványokon alapuló, gyors reagálást lehetővé tévő, az élelmiszer-biztonságot és a fogyasztók tájékoztatását jobban garantáló rendszer felé.

A Platform 2018-as célkitűzése a kidolgozott útmutatók, valamint a gyakorlati megoldások minél szélesebb körben történő megismertetése. E cél elérése érdekében kétfordulós országjáró előadás-sorozat keretében bemutatásra kerülnek a Platform eddigi eredményei, valamint a hazai, illetve a nemzetközi nyomonkövetési megoldások.

A tavaszi négy helyszínt követően ősszel Szegeden, Budapesten, Egerben és Szarvason folytatódik a roadshow. Az előadásokra a szervezők szakembereket, egyetemi hallgatókat, vállalkozókat, érdekképviseletek delegáltjait, hatósági szakembereket várnak.

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a helyszín és az időpont kiválasztásával az alábbi linken lehet: Regisztráció.

Forrás: https://www.agroinform.hu/gazdasag/ujabb-nemzeti-elelmiszer-nyomonkovetesi-platform-indul-37918-001?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=37918

2018. szeptember 30.