KÖSZ

KÖSZ

Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ)

Május 23-ig lehet nevezni a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020 megmérettetésre. A verseny témája ezúttal a nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében. Újdonság, hogy a szervezők 3+1 fős csapatok nevezését várják, a csapattagok közül pedig legalább egy főnek 35 éven alulinak kell lennie.

A versenyt a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szervezi. A csapatoknak 3 fogásos – előételből vagy levesből, főételből és desszertből álló – felnőtt étkezőknek szánt menüt kell megtervezniük.

A menüsorok egyik kötelező eleme a friss alapanyagokból készült lecsó (zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom) lesz, míg az előírt alapanyagok között, a méz mellett, a hazai nyári, friss idényzöldségek és idénygyümölcsök közül kell felhasználni legalább kettőt.

De nem csak kötelezően felhasználandó, hanem tiltott alapanyagok is vannak. E körben az édesítőszerek, az ízfokozók, az élelmiszer színezékek, valamint az ezek valamelyikét hozzáadott formában tartalmazó összetett alapanyagok szerepelnek.

Az ételsor elkészítéséhez az összes felhasznált alapanyag nettó beszerzési értéke nem haladhatja meg az egy étkezőre jutó nettó 550 Ft‐ot.

A verseny nevezési határideje május 23-a. A versennyel kapcsolatos további részleteket a versenykiírás tartalmazza, mely az alábbi linken érhető el:

https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/962236/Versenyki%C3%ADr%C3%A1s_K%C3%B6z%C3%A9tkeztet%C3%A9si+Szak%C3%A1csverseny+2019-2020.pdf/9970cc05-18a3-fb5f-029e-f4906c7c5ee0

Forrás: http://portal.nebih.gov.hu/-/megjelent-a-kozetkeztetesi-szakacsverseny-2019-2020-versenykiirasa

2019. március 5.

WinMenza

Következő rendezvényünk

Élelmezésvezetők Fóruma Pécs

2019.04.11. 08:00 - 16:00

Bátor Tábor