Ízelítő

Ízelítő

Élelmezés - idén először

Hamarosan minden kedves Előfizetőnk kézbe veheti a 2015-ös év első lapszámát, a január-februári Élelmezést. Íme egy kis ízelítő, amit végigolvasva talán még kíváncsibban veszik majd kézbe az újságot...

Óriási várakozás előzte meg az új közétkeztetési rendeletet, amellyel természetesen mi is foglalkozunk. Egyrészt közöljük a lapban azt az anyagot, amelyet az OÉTI és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal állított össze azért, hogy a rendelettel kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket megválaszolja. Emellett elolvashatják az említett EMMI rendelet módosításait is, ugyanakkor készült egy cikk arról is, hogyan fogadják a hatályba lépett szabályozást a közétkeztetési cégek vezetői - a témában Regőciné Fazekas Márta (P.Dussmann Kft.) és  Hatolkai Szaniszló (Kalória Gödöllői Nonprofit Közhasznú Kft) nyilatkozott nekünk.

Érdekes felmérés készült tavaly februárban egy budai iskolában arról, hogy vajon mit eszik a gyerek, ha megteheti... Az anyag a jó anyagi körülmények között élő gyerekek étkezési szokásait veszi górcső alá, illetve azt is vizsgálja, hogy ezek a tanulók mennyire veszik igénybe a közétkeztetést. Az eredményt látva érdekes következtetéseket olvashatunk. 

Új sorozatot is indítunk, amelyben a különböző konyhatechnológiai folyamatok alatt, illetve a vizsgálatokban szerepelt veszteségformákat szeretnénk ismertetni - elsőként a húsféléknél.

Olvashatnak arról is, hogy milyen tüneteket okozhatnak az élelmiszer-ipari adalékanyagok. Hogyan történik az intolerancia igazolása és mire érdemes/kell odafigyelni? 

Lassan kiürülnek D-vitamin készleteink... De vajon miért fontos ez a ma már génregulátor szerepben is megjelenő vitamin? Kik figyeljenek különösen arra, hogy kellő mértékben magukhoz vegyék? 

Ugyanakkor az is kiderül az összevont lapszámból, hogy mit tehetünk a bőrünk egészségéért, hogyan befolyásolhatjuk azt táplálkozásunkkal

A szaporaság, termékenység egyik jelképe, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étkünk, a lencse. Tulajdonságainak felsorolása mellé remek recepteket is "csatoltunk". 

Megnézhetik, hogy milyen menüvel szálltak versenybe a szakemberek az OKÉS 2014-en. Elsőként a Kehida Termál Kft, a Robert Bosch Power Tool Kft.,  illetve a Sodexo Magyarország Kft. versenymenüjét, valamint ezek elkészítési módját közöljük. 

Ön szokott tv nézés közben enni? Sok okunk van arra, hogy miért ne tegye! Olvassa el!

Egyél jókat! Élvezd az életet! Fogyj! - ez a Mayo Klinika diétája, amelyet szakember szemmel elemzünk, ahogyan azt már sorozatunkban megszokhatták. 

Olvashatnak még a köretek fontosságáról, Mars és Vénusz szülötteiről (mitől férfi a férfi és mitől a nő...), a részletes nyersanyagkiszabbatal készült mintaétrendünk pedig ezúttal bölcsődések számára készült téli időszakra. 

Az Élelmezés idei első lapszáma rendkívül érdekes, hasznos és fontos témákkal jelentkezik. Érdemes lesz kézbe venni!

Előfizetőinket idén is arra kérjük, hogy írják meg nekünk az Önöket érdeklő témákat, azt, hogy miről olvasnának még szívesen a lapban!

Ha Ön még nem Előfizetőnk, de szeretné rendszeresen olvasni az újságot, akkor tájékozódjon az előfizetés részleteiről itt: http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/elofizetes/

Mintapéldány megrendelésére is van lehetőség! Keressen minket! (www.elelmezes.hu)

 

Következő rendezvényünk

Bátor Tábor