Áprilisi Élelmezés

Áprilisi Élelmezés

A tartalomból...

Az áprilisi Élelmezés tartalmából: 

Nagyvárosok konyhái számokban is - Debrecen, Győr és Zalaegerszeg közétkeztetésének helyzetét tekintjük át főleg a számok tükrében.

Tükör a közétkeztetésnek - A NÉBIH januárban kezdte meg a készételek érzékszervi vizsgálatát a közétkeztetésben - elsősorban a tálalókonyhákon. Ennek tapasztalatait foglalta össze nekünk Zoltai Anna, a NÉBIH Élelmiszer és Takarmány-biztonsági Igazgatóság Vendéglátás- és Étkeztetés Felügyeleti Osztályának vezetője.

Tejről, tejből - Mindent, amit a tejről tudni érdemes. Sőt, még többet is, hiszen cikkünkben foglalkozunk a tejföllel, a joghurttal, a tejszínnel és a vajjal is.

Iskolatej - Az Iskolatej-program lebonyolítására rendelkezésre álló költségvetési keret idén tovább bővült - 2013-ban 1,5 milliárd forintot biztosít a kormány erre. Mi minden változott még?

Pizzát egészségesen - A pizza is lehet egészséges, attól függően, hogy milyen nyersanyagokat használunk hozzá. Hogyan készül a nápolyi paradicsomragu, a zöldséges pizza, a búzacsírás pizzatészta szezámmaggal, a korpás pizzatészta vagy a Calzone napraforgómagos, búzacsírás tésztából? Receptek az újságban.

Receptek bölcsődéseknek - Olyan recepteket közlünk a lapban, amelyek segítséget jelentenek mindazoknak, akik bölcsődéseket étkeztetnek.

Komplettáljunk! - Mit jelent a komplettálás? Hogyan komplettáljunk? Ezeket és az ezzel összefüggő kérdéseket járja körül cikkében dietetikusunk.

Munkahelyi fáradhatatlanság tavasszal - Hogyan legyünk energikusak és fittek tavasszal is - a munkahelyünkön? A tavaszi fáradtság legyőzhető - némi tudatossággal és a hozzáállás megváltoztatásával.

Étrendelemzés a minőség javításáért - Egy valós óvodai étrend étlapjának vizsgálatát tekinthetik át a Normatív Utasítás, az Ajánlás egyéb előírásainak, valamint az étrendtervezés alapszabályainak figyelembevételével.

További hiteles információk és érdekes írások az Élelmezés szaklap áprilisi számában.

 

Következő rendezvényünk

Bátor Tábor