Tejmentes étkeztetés

Magyarországon az egyik leggyakrabban előforduló táplálékallergia a tehéntejfehérje-allergia. Az európai felnőtt lakosság kb. 1%-a, a gyermekek 2-3 %-a allergiás a tehéntejfehérjére. A tehéntejfehérje-allergiát nem szabad összekeverni a tejcukor-érzékenységgel, mert eltérő étrendi kezelést igényelnek. 

Hogyan helyettesíthető a tej, a joghurt, a sajt, a tejföl, a tejszín, a túró? Milyen kihívásokat rejt a tejmentes étrend? Gelencsér Adrienn dietetikus ezzel foglalkozik írásában.

A cikket teljes terjedelemben Előfizetőink olvashatják a nyomtatott szaklapban.

Ha Ön is szeretné rendszeresen kézhez kapni az Élelmezést, akkor tájékozódjon az előfizetés módjáról. Aktuális előfizetői akciónkat itt találja:

http://elelmezes.hu/elofizetoi-akcio/reszletek/10-3-akcio/